Els hivernacles esmorteeixen l’efecte hivernacle

L’anomenat ‘mar de plàstic’ d’Almeria, la verdaderament única estructura humana visible des de l’Estació Espacial Internacional, està ajudant a lluitar contra el canvi climàtic. Dades del satèl·lit Terra de la NASA confirmen el refredament d’Almeria. Fins a 12 vegades més intens al de l’escalfament global causat per l’augment de CO2.

Segons un estudi publicat a la revista Journal of Geophysical Research, coordinat pel professor Pablo Campra de l’Escola Politècnica Superior de Madrid, des dels anys vuitanta la temperatura local es comporta en sentit contrari que la resta del territori que l’envolta, ha baixat uns 0,3 graus per dècada, és a dir, la comarca del ‘Poniente’ ha rebaixat la seva temperatura en 0,9 graus en tres dècades quan a Màlaga, Granada o Múrcia – San Javier ha augmentat la seva temperatura en 1,3 graus. La causa d’aquest descens de la temperatura és per als científics la refracció de la llum que provoquen els plàstics dels hivernacles. La llum, com si es tractés d’un mirall, es reflexa per les 30.000 hectàrees quadrades de plàstics blancs cap a l’atmosfera, frenant l’escalfament de la superfície. ‘Quant més clara és la superfície, més energia es retorna a l’atmosfera’ insisteix Campra.

No hi ha altre explicació a l’anomalia tèrmica almerienca
S’ha especulat amb la influència del mar però és impossible per què la temperatura del mar d’Alboran ha augmentat 0,3 graus per dècada. I els mètodes que es fan servir per regar són en la seva majoria de goteig quan no són cultius hidropònics (un substrat al que se li subministra aigua i que pot ser regat contínuament, acortant els cicles de creixement un 60%), que no fan un us extensiu de l’aigua. Campra assumeix que pot semblar difícil de creure però ‘no hi ha una altre explicació demostrable amb proves empíriques’. ‘Si s’eliminessin tots els hivernacles de sobte, les temperatures podrien pujar de forma catastròfica’.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s